JUURI NYT: HANKI MOTIVAATIOTA INSTAGRAM-TILILTÄMME —>
Työhaastattelu Soveltuvuuskokeet VAKAVA LIITY Kirjaudu

Periaate 2: Ole oma paras itsesi

Itsensä kehuminen sallittu! Tee se tyylillä.

Työhaastattelun ja soveltuvuuskokeen aika on rajallinen, joten valitse tekemisesi tarkoin. On aika näyttää, että olet valitsemisen arvoinen ja luottaa siihen myös itse. 

Nyt valmistautuminen tulee entistä tärkeämmäksi. Pidä päiväkirjaa, tee testejä, juttele ihmisille. Mitkä ovat sinun ainutlaatuiset vahvuutesi?

Elämässäsi on varmastikin ollut tilanteita, joissa olet ollut oma itsesi, mutta joissa et ole tuonut esiin omia parhaita puoliasi. Ehkäpä et ole onnistunut näyttämään niitä tai ehkäpä käyttäytymisesi on kertonut huonoista puolistasi. Kuitenkin juuri sinussa olisi ollut jotain parempaa.

Soveltuvuuskokeissa ja työhaastattelussa valitsijatkin olettavat, että nyt esitellään parasta sinua. Sinulla on lupa keskittyä hyvään ja kääntää asioita parhain päin. Aitona omana itsenäsi oleminen tekee tästä vakuuttavaa.

 —> Kolme periaatettamme

Itsensä kehuminen on siis sallittua. Sen tähden olet tässä tilanteessa. Älä vaikuta ylimieliseltä ja tunnista myös heikkoutesi. Älä kuitenkaan turhaan jarruttele. Muista että parhaisiin puoliisi tulisi löytyä jotain todistusaineistoa esimerkiksi siitä, mitä olet tehnyt elämässäsi. Tyhjä kehu valuu kuuroille korville.

Olen pitänyt tusinoittain harjoitushaastatteluita. Tyypillisesti käy niin, että vasta haastattelun jälkeisessä vapaassa keskustelussa nousee esiin kokelaan parhaita puolia todella vakuuttavasti kuvaavia juttuja hänen omasta historiastaan.

Näiden etukäteen miettiminen todellakin kannattaa. Samalla sinulle tulee entistä parempi olo omasta itsestäsi – varsin toivottu sivuvaikutus. 

Kerrotko vaikeuksistasi?

Pitäisikö sinun tuoda esiin jotain tiettyä asiaa, jonka koet omia mahdollisuuksiasi heikentäväksi? Kannattaako esimerkiksi kertoa, että on hakenut useaan kertaan aikaisemminkin, mutta ei ole tullut valituksi?

Opettajana ja valmentajana on hankalaa vastata tällaisiin kysymyksiin, tilanne ratkaisee niin paljon.

Periaate Ole oma itsesi sanoo, että et voi oikeastaan huijata jos sinulta kysytään jotain – se ei olisi oikein ja lisäksi siihen sisältyy enemmän riskejä, kuin rehellisyyteen.

Esimerkiksi aikaisempia hakukertoja kysellään silloin tällöin. Periaate Ole oma paras itsesi sanoo, että et toitota näitä asioita, ellei niitä erikseen kysytä ja valmistaudut kääntämään asia parhain päin, jos niitä kysytään.

Voit esimerkiksi valmistautua nostamaan esiin sen miten olet kasvanut vuosien aikana. Osoita se kertomalla teoistasi. Osoita, että tunnet omat heikkoutesi ja se on vahvuutesi. Voit kompensoida puutteitasi ja kehityt jatkuvasti. Olet valitsemisen arvoinen.

Nämä asiat vaativat jo aika hyvää itsetuntemusta ja itseluottamusta, eivätkä välttämättä tule esiin, ellet erikseen niitä etukäteen pohdiskele. Muista, että kukaan ei ole täydellinen. Ja kaikki tietävät sen.

Voi olla eduksi, että pystyt esittämään kuinka omasta parhaasta itsestäsi löytyy kyky kompensoida joitakin tehtävän kannalta haastavaksi kokemiasi puolia omassa itsessäsi.

Lopulta kaikki riippuu siitä miten valitsijasi suhtautuu sinuun ja haasteisiisi – on oikeastaan aika lohdullista, että et voi omalla tekemiselläsi 100% määrätä tätä. Voit vain olla oma paras itsesi.

Työhaastatteluissa ja soveltuvuuskokeissa kannattaa siis aina korostaa omia vahvuuksia, omaa parasta itseään. Tämä ei tarkoita etteikö sinulla olisi hyvää kosketusta kehityskohtiisi. Anna itsestäsi aito, vahva, osaava ja ennen kaikkea kehityskelpoinen kuva.

 —> Kolme periaatettamme

– Matti Pekkarinen

Pääset valmennuk­siimme edullisemmin ja ennen muita!

Saat tarjouksemme ja ilmaiset materiaa­limme työhaastatteluissa ja sovel­tuvuu­skokeissa pärjäämiseen.

LIITY NYT!
Close

LIITY VALMENNUKSEMME ODOTUSLISTALLE

Täysin uudistetut valmennuksemme soveltuvuuskokeisiin ja työhaastatteluihin ovat kehitysvaiheessa. Päästämme ihmisiä sisään edulliseen hintaan odotuslistaltamme, kun siirrymme pilottivaiheeseen. Jätä yhteystietosi, niin liityt joukkoomme. 
Ilmainen, ei sitoumuksia
.

{Jo 2154 valmentautujaa aikaisemmissa valmennuksissamme!}

Me ❤️yksityisyytesi. Emme spämmää, emme luovuta tietojasi, poistu koska haluat. Meillä on myös selkeä tietosuojaseloste.