Lukusuunnitelma

VAKAVA 2019 aikataulu ja lukusuunnitelma

Tervetuloa VAKAVA 2019 lukusuunnitelmaan. Näet lukusuunnitelmamme yllä olevasta kalenterista, jossa on myös valmennuksemme aikataulu. Napsauta kalenterin tapahtumat auki, niin näet niiden sisällön (mukana tehtäviä!). Suunnitelma päivittyy matkan varrella.

Sovella suunnitelman periaatteita omaan tekemiseesi ja omaan elämäntilanteeseesi! Mikään yksi suunnitelma ei käy kaikille. Tältä sivulta löydät runsaasti lisätietoa suunnitelmasta.

☀️☀️☀️

–– Tämä lukusuunnitelma ei välttämättä aina tunnu kivalta, mutta se on tehokas kuin Lamborghini Aventador ––

Suunnitelman tarkoitus: pitkiä keskittymisiä yhteen artikkeliiin (tehoa ymmärtämiseen) + hajauttamista muihin artikkeleihin (tehoa muistamiseen) + mahdollisimman paljon itsesi testaamista (pysäytä unohtaminen).

Suunnitelmassa kulkee päällekkäin fokusartikkelit sekä hajauttamis- ja kertauskierros.

Valmentautujamme Taimi kokosi hyvin yhteen fiilikset tehokkaasta lukusuunnitelmasta. Se mikä on tehokasta, ei välttämättä tunnu siltä. Itseään kannattaa testata!

Vinkkejä:

  • Voit vaihtaa kalenterin näkymää mielesi mukaan (viikko / kuukausi)
  • Voit synkronoida kalenterin omille laitteillesi Google-kalenterin avulla (napsauta vasemman alareunan kuvaketta).
  • Klikkaa tapahtumia, niin näet lisätietoja, vinkkejä ja ohjeita.
  • Kalenterin yläreunassa koko päivän tapahtumissa näkyy valmennuksemme eteneminen: fokuksessa oleva artikkeli, materiaalien julkaisuaikataulu ja tiimimme lepopäivät.
  • Voit toteuttaa lukusuunnitelmaa myös ilman valmennustamme, mutta valmennuksessammepidämme jatkuvasti huolta siitä että se oikeasti toteutuu. Aktivoivilla opetusvideoilla ja planeetan hankalimmilla harjoituskokeilla pysyt tiellä ja heräät tehokkuuteen yhä uudestaan ja uudestaan.

Opiskelusi neljä sykliä

Katso tästä video, jonka kuvasin viime vuonna. Sen periaatteet ovat edelleen voimassa ja ne auttavat sinua rakentamaan oman täydellisen lukusuunnitelmasi.

Strategiavalmennuksessa kävimme Mestarioppija®-menetelmään liittyviä oikean jaksottamisen periaatteita vielä tarkemmin lävitse. Haluan lisätä alla olevaan videoon, että olen viimeaikoina alkanut painottamaan pitkän keskittymisen lisäksi entistä enemmän myös älykästä hajauttamista. Molemmilla on omat etunsa ja molempia kannattaa käyttää hyödyksi (ja ne on otettu huomioon yllä olevassa lukusuunnitelmassa).

Tietoa lukusuunnitelmasta

Jokaisen ihmisen jokainen päivä on erilainen. Voimat, lähtökohdat ja elämäntilanteet vaihtelevat.

Kukaan ei voi sanoa sinulle mitä sinun pitäisi tehdä vaikkapa tiistaina klo 17:00. Siksi lukusuunnitelmakin on sinulle vain pohja oman aikataulusi laatimiseen.

Lukusuunnitelmaan olen merkinnyt suunnitelmia klo 9 ja 19 välille. Tämä ei tarkoita, että menestyäkseen VAKAVA-kokeessa tulisi opiskella koko tämä väli. Tämä on vain tapa esittää niitä asioita, joita sinun kannattaa sijoittaa omaan aikatauluusi opiskelit sitten 30 minuuttia tai vaikkapa 4 tuntia.

Lukusuunnitelma on sinulle äärimmäisen arvokas, sillä se on pohja, joka noudattaa parhaita oppimisen periaatteita:

  1. Säilytät motivaatiosi, sillä sinulla on jotain mitä odottaa.
  2. Käytät tehokkaalla tavalla työmuistiasi keskittymällä pitkään samaan asiaan (ehkä pidempään kuin mihin olet tottunut). Tämä helpottaa vaikeiden asioiden ymmärtämistä.
  3. Käytät tehokkaalla tavalla pitkäkestoista muistiasi hajauttamalla opiskelua (ehkä eri tavalla kuin mihin olet tottunut). Tämä auttaa asioiden pysymisessä päässäsi VAKAVA-kokeeseen asti.

Erityisesti pitkät sessiot saman artikkelin kanssa ja salamapyrähdykset vieraiden artikkelien puolelle saattavat tuntua erikoisilta. Kuitenkin keskittymällä pitkään, saat lyhytkestoista etua vaikeiden asioiden käsittelyyn. Ymmärtäminen helpottuu. Erittäin tärkeä vastapaino tälle on tekemisen hajauttaminen ja vaikeuttaminen ”sekoittamalla välillä pakkaa” toisen artikkelin kanssa.

Siksi lukusuunnitelmaan on kirjattuna ylös ehdotelma jatkuvasta kertaussyklistä ja lyhyistä retkistä vielä tuntemattomille alueille. Aina, kun asiasta alkaa tulemaan liian helppoa… keksi jotain muuta. Tiukka aikaraamittaminen (esim. 15 minuuttia) voi saada sinulle aikaan olon, että et ole aivan tilanteen ”päällä” – ja tämä on hyvä asia oppimisesi kannalta (vaikkakin se voi tuntua kurjalta).

Opiskelun on siis hyvä tuntua usein innostavalta ja usein vaikealta. Vaikeuden tulet huomaamaan myös lukusuunnitelmaan sisältyvässä runsaassa itsen testaamiseen perustuvassa muistinvaraisessa harjoittelussa, jota sinun kannattaa tehdä kaiken aikaa.

Milloin valmennuksen materiaalit julkaistaan?

Tähän kysymykseen on aina vain yksi vastaus: heti, kun ne ovat valmiita. Ja ne tulevat heti näkyviin oppimisalueellemme ja ilmoitamme niistä heti Facebook-ryhmissä.

Emme voi nopetuttaa harjoituskokeiden tai videoiden julkaisua, sillä olemme sitoutuneet toimittamaan vain erinomaista 100% ammattitasoista sisältöä. Emme myöskään voi antaa kellonaikoja materiaalien julkaisulle, sillä haluamme julkaista ne heti ilman viivettä.

Näistä syistä voimme antaa vain suuntaa-antavan aikataulun. Aikatauluun voi tulla myös muutoksia. Näin voimme tarjota aivan ainutlaatuisen ja äärimmäisen tehokkaan valmennuksen, joka on todella ajasta ja paikasta riippumaton. 

Etkö ole vielä mukana valmennuksessa? Autamme sinua jaksamaan, ymmärtämään ja laittamaan itsesi riittävän koville. Valmennuksemme avulla VAKAVA-kokeesi muuttuu helpommaksi.