VAKAVA 2017 valmennuskurssi verkossa. VAKAVA-koe haltuun.

Tietosuojakäytäntö

[Etsitkö rekisteriselostetta? Voit lukea  henkilötietolain 10§:n mukaisen rekisteriselosteemme tästä]

Päivitetty 15.2.2016

Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan kuinka verkkovalmennus.comia ylläpitävä Unelmamoottori avoin yhtiö (”Unelmamoottori” tai “me”, y-tunnus: 2739433-7) kerää ja käsittelee tietoja, jotka koskevat sinua. ”Sinulla” tarkoitamme verkkovalmennus.comissa saatavilla olevien palveluiden, tuotteiden ja sisältöjen (“Palvelut”) käyttäjää.

Keräämme ja käsittelemme tietojasi henkilötietolain, sähköisen viestinnän tietosuojalain ja muun soveltuvan lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Käyttämällä Palveluitamme ja vierailemalla verkkovalmennus.com -sivustolla hyväksyt tämän tietosuojakäytännön mukaisen tietojen keräämisen ja käsittelyn, evästeiden käytön sekä muut tähän tietosuojakäytäntöön liittyvät ehdot.

Et voi käyttää Palveluitamme, jos et hyväksy näitä ehtoja.

Mitä tietoja minusta kerätään ja millä tavoin?

Keräämme sinusta tietoja kahdella tavalla:

a. Itse antamasi tiedot.

Annat itse omia tietojasi esimerkiksi rekisteröitymällä Palveluihimme, ostamalla Palveluitamme, liittymällä sähköpostilistoillemme, täyttämällä Palveluissamme kyselyitä ja ottamalla meihin yhteyttä. Näihin tietoihin sisältyy henkilötietoja ja yhteystietoja, jotka ovat osa asiakasrekisteriämme, jonka toimintaa on kuvattu tarkemmin henkilötietolain 10§:n mukaisessa rekisteriselosteessamme.

b. Palveluidemme käytön kautta saamamme tiedot.

Kuten lähes kaikkia internetsivustoja ja sovelluksia, myös verkkovalmennus.comia käytettäessä kerätään automaattisesti tietoja. Tämä tietojen kerääminen toteutetaan Unelmamoottorin omien ja kolmansien osapuolien palvelinlokien, evästeiden, jäljitteiden, kuvapistetunnisteiden ja vastaavien tekniikoiden avulla.

Näiden tekniikoiden avulla voidaan esimerkiksi seurata toimiasi Palveluissamme, yksilöidä sinut, muistaa valintojasi, avata sinulle kuuluvia käyttöoikeuksia automaattisesti, kohdentaa sinulle mainoksia ja kerätä tilastotietoa. Palveluiden käytön kautta kerätään automaattisesti tietoja muun muassa laitteesta, jolla käytät Palveluitamme (esim. laitteen mallia, käyttöjärjestelmää, selainta, IP-osoitetta ja verkkoyhteyttä koskevat tiedot) ja tavoistasi käyttää Palveluitamme (esim. hakusanat, saapumisreitit ja sivuvierailut ajankohtineen ja kestoineen). Jotkin tiedot saattavat sisältää tietoja sijainnistasi.

Voidaanko tietoja yhdistää?

Itse antamiasi tietoja ja Palveluidemme käytön kautta saamiamme tietoja voidaan yhdistää. Kolmansien osapuolien mittaus- ja mainosten kohdennuspalveluiden (kuten Googlen evästeiden) kautta kerättyjä tai vastaanotettuja nimettömiä tietoja ei kuitenkaan yhdistetä henkilötietoihisi, emmekä pyri tunnistamaan sinua niistä.

Miten tietoja käytetään?

Keräämme ja käytämme sinua koskevia tietoja:

a. Palveluidemme tarjoamiseen. Useat Palvelumme ovat sen luonteisia, että niiden toteuttamiseksi ja toimittamiseksi on kerättävä, tallennettava ja käytettävä joitakin sinua koskevia tietoja. Muuten Palveluiden toteuttaminen ei olisi mahdollista.

b. Palveluihimme liittyvään viestintään ja asiakaspalveluun. Joskus meidän on oltava yhteydessä sinuun koskien käyttämiäsi Palveluitamme, joten tarvitsemme yhteystietosi. Ja jos esimerkiksi itse otat yhteyttä meihin, saatamme tarvita joitain järjestelmämme tietoja auttaaksemme sinua ja ratkaistaksemme asiasi.

c. Maksuliikenteemme hoitamiseen. Jos maksat meille Palveluistamme, on meidän tiedettävä laskutukseen liittyvät tietosi. Tietysti hoidamme myös kirjanpitovelvoitteemme.

d. Palveluidemme personoimiseen ja käyttökokemuksen parantamiseen. Haluamme tarjota sinulle mahdollisimman sujuvan ja henkilökohtaisen käyttökokemuksen, tämän takia meidän on tiedettävä jotain sinusta ja järjestelmiemme on pystyttävä tunnistamaan sinut ja muistamaan aikaisemmat valintasi käyttäessäsi Palveluitamme.

e. Palveluidemme markkinoimiseen ja mainosten kohdentamiseen. Palvelumme eivät olisi olemassa, jos emme myisi ja markkinoisi niitä ja ne olisivat kalliimpia, jos markkinointi olisi pelkkää hakuammuntaa. Käytämme tietojasi markkinoidaksemme Palveluitamme sinulle suoraan ja kohdistaaksemme internetmainoksiamme sinulle ja muille, jotka saattavat olla niistä kiinnostuneita. Tietojesi käytöstä tähän tarkoitukseen ja mahdollisuuksista estää tietojesi käyttämistä markkinointiin on kerrottu lisää alla.

f. Palveluidemme mittaamiseen ja tilastolliseen seurantaan. Haluamme tietää, kuinka paljon Palveluitamme käytetään. Näin voimme esimerkiksi taata järjestelmiemme parhaan toimivuuden ja tarkastella mainostemme tehokkuutta.

g. Palveluidemme kehittämiseen. Voimme kehittää Palveluitamme oikeaan suuntaan vain tuntemalla asiakkaitamme, heidän tarpeitaan ja sitä tapaa, jolla he käyttävät Palveluitamme. Oikean tiedon avulla voimme tarjota entistä parempia Palveluita ja tehdä oikeita päätöksiä.

h. Ratkoaksemme Palveluihimme liittyviä ongelmia. Jos jokin menee vikaan, tarvitsemme tietoja asian selvittämiseksi ja ratkaisemiseksi.

i. Suojataksemme Unelmamoottoria ja käyttäjiämme. Jos sinun tai Unelmamoottorin on syytä olettaa, että käyttäjätiliäsi on käytetty väärin tai jos Palveluihimme kohdistuu uhkia tai väärinkäytöksiä, tarvitsemme tietoja tilanteen selvittämiseksi ja ratkaisemiseksi.

Keräämme sinusta tietoja vain edellä mainittuihin Palveluidemme kannalta oleellisiin tarkoituksiin, joiden avulla voimme tuottaa sinulle laadukkaampia ja edullisempia Palveluita. Emme käytä tietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen, ellei laki tai oikeuden määräys pakota siihen. Emme esimerkiksi kerää tai käytä sinua koskevia tietoja huviksemme, myydäksemme niitä edelleen, emmekä mihinkään muuhunkaan hämärään tarkoitukseen.

Luovutetaanko tietoja muille?

Koska suuria asioita ei koskaan kannata tavoitella yksin, on meilläkin monia yhteistyökumppaneita. Käytämme yhteistyökumppaneidemme tietoa, taitoa ja välineitä toiminnassamme ja annamme toisinaan heidän hoitaa puolestamme niitä asioita, joita varten tietojasi on kerätty. Yhteistyökumppanimme esimerkiksi kehittävät, huoltavat ja mittaavat Palveluitamme, kohdentavat mainoksiamme ja hoitavat maksuliikennettä ja kirjanpitoa puolestamme.

Näin ollen voimme, ja meidän täytyykin, luovuttaa tietojasi luotettaville yhteistyökumppaneillemme. Tämä tehdään kuitenkin vain niitä edellä mainittuja tarkoituksia varten, joihin tiedot on kerätty. Emme luovuta tietojasi esimerkiksi ulkopuolisille mainosverkostoille tai roskapostin lähettäjille.

Tietoja on kuitenkin luovutettava, jos toimivaltaiset viranomaiset niin lainsäädäntöön perustuen vaativat. Tietojasi voidaan myös luovuttaa eteenpäin uusille toiminnastamme vastaaville tahoille, jos myymme, fuusioimme tai muutoin järjestelemme liiketoimintaamme.

Miten tietoja käytetään markkinointiin ja mainosten kohdentamiseen?

Markkinoimme Palveluitamme, jotta voisimme tarjota niitä sinulle ja mahdollisimman monille muillekin. Tietojen käyttäminen markkinoinnissa tekee siitä huomattavasti kustannustehokkaampaa ja tämän ansiosta voimme tarjota sinulle ja muille asiakkaillemme Palveluitamme edullisemmin.

Käytämme tietojasi Palveluidemme ja tuotteidemme markkinointiin kahdella tavalla:

a. Suoramarkkinointi. Jos olet asiakkaamme tai liittynyt jollekin sähköpostilistallemme, voimme käyttää antamiasi yhteystietoja markkinointiviestien lähettämiseen sinulle. Teemme tällaista suoramarkkinointia lain ja hyvän tavan mukaisesti ja voit aina kieltää sen ottamalla yhteyttä meihin.

b. Mainosten kohdistaminen. Sinulle voidaan näyttää mainoksiamme selatessasi internetiä. Nämä mainokset voivat näkyä hakutuloksissa, sosiaalisessa mediassa (esim. Facebookissa) ja muilla mainoksia näyttävillä internetsivuilla. Jotta voisimme tarjota mahdollisimman käyttökelpoisia Palveluita mahdollisimman monille, kannattaa meidän kohdentaa mainokset juuri niille ihmisille, jotka ovat niistä eniten kiinnostuneita. Tähän kohdentamiseen käytetään sinusta ja muista käyttäjistä kerättyjä tietoja.

Mainoksiamme kohdennetaan käyttäen omien Palveluidemme ja kolmansien osapuolien evästeitä, jäljitteitä, tunnisteita ja vastaavia tekniikoita. Mainoksia kohdennetaan seuraavien asioiden perusteella:

a. Verkkovalmennus.com -sivustolla tekemiesi toimien ja sivuvierailuiden perusteella. Voimme esimerkiksi kohdentaa sinulle mainoksiamme, jos olet vieraillut tietyllä sivustomme sivulla tai tehnyt jonkin toimen sivustollamme. Tätä kutsutaan uudelleenmarkkinoinniksi. Käytämme esimerkiksi Googlen, Facebookin, Twitterin ja sähköpostimarkkinointityökalujemme uudelleenmarkkinointiominaisuuksia.

b. Muualla kuin verkkovalmennus.com -sivustolla tekemiesi toimien ja sivuvierailuiden perusteella. Kolmannet osapuolet keräävät tietoa myös Palveluidemme ulkopuolisesta verkkokäyttäytymisestäsi ja päättelevät siitä esimerkiksi mielenkiinnon kohteitasi sekä maantieteellisiä ja demografisia tietoja. Saatat myös itse antaa näitä tietoja kolmansille osapuolille. Voimme näiden tietojen avulla kohdentaa sinulle mainoksiamme kolmansien osapuolien kautta. Tiedot ovat kuitenkin nimettömiä, eivätkä siirry järjestelmiimme. Käytämme esimerkiksi Googlen, Facebookin ja Twitterin mainontatyökalujen mielenkiinnon kohteiden sekä demografisten ja maantieteellisten tietojen mukaan suunnattua markkinointia.

c. Kaksoiskohderyhmien perusteella. Tämä tarkoittaa, että mainontaa suunnataan ominaisuuksiltaan samankaltaiselle yleisölle, joka jo käyttää Palveluitamme tai vierailee verkkovalmennus.com -sivuston tietyillä sivuilla. Samankaltainen yleisö löydetään vertailemalla Palveluidemme käyttäjiä kolmannen osapuolen tietokantoihin. Esimerkiksi Facebookin mainokset voidaan tällä tavoin kohdentaa muille Facebookin käyttäjille, joilla on samankaltaisia ominaisuuksia kuin asiakkaillamme. Käytämme esimerkiksi Googlen, Facebookin ja Twitterin mainontatyökalujen kaksoiskohderyhmäominaisuuksia.

Evästeiden, jäljitteiden ja vastaavien tekniikoiden käyttämisen lisäksi voimme kohdentaa sinulle mainoksia itse meille antamiesi tietojen perusteella. Voimme käyttää näitä tietoja itse kohdistaaksemme sinulle mukautettuja mainoksiamme suoraan tai luovuttaa näitä tietoja luotettaville kolmansille osapuolille, kuten Facebookille, Googlelle ja Twitterille, jotta he voisivat tietosuojastasi huolehtien etsiä sinut omista verkostoistaan ja esittää sinulle mainoksiamme. Myös kaksoiskohderyhmiä voidaan luoda itse meille antamiesi tietojen perusteella. Kolmannet osapuolet käsittelevät tietojasi omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti ja valitsemme yhteistyökumppaneiksemme vain hyvämaineisia, tietoturvastasi huolehtivia tahoja.

Olemme ottaneet käyttöön Google Analyticsin markkinointiominaisuudet, joten Google voi yhdistää mittauspalvelunsa Google Analyticsin evästeiden tiedot muiden evästeiden, kuten DoubleClick-evästeiden tarjoamiin tietoihin. Nämä tiedot ovat luonteeltaan nimettömiä, emmekä yhdistä niitä henkilötietoihisi.

Miten voin vaikuttaa siihen mitä tietoja minusta kerätään ja miten niitä käytetään?

Sinulla on useita mahdollisuuksia hallita itseäsi koskevien tietojen keräämistä ja käyttämistä:

a. Henkilötietojen hallinta. Voit tarkistaa tallentamamme henkilötietolain 10§:n mukaisessa rekisteriselosteessamme mainitut henkilötietosi ja muuttaa, päivittää ja poistaa niitä, sekä kieltää niiden käsittelyn ja käytön suoramarkkinointiin ja markkinointitutkimuksiin ja niiden luovuttamisen kolmansien osapuolien kautta tehtävään markkinointiin. Tämä onnistuu joko käyttäjätiliin kirjautumalla tai ottamalla yhteyttä meihin. Huomaa, että näin et voi kuitenkaan peruuttaa jo tehtyjä tietojen luovutuksia. Tiettyjen tietojen säilyminen rekisterissä on edellytys Palveluidemme käyttämiselle.

b. Evästeiden käytön hallinta. Voit estää tiedon keräämisen evästeiden kautta määrittämällä selaimesi estämään evästeiden käytön. Samoin voit myös tyhjentää evästeitä selaimestasi. Seuraa selaimesi ohjeita. Näiden toimien jälkeen Palvelumme eivät kuitenkaan välttämättä toimi oikein tai niiden toiminta voi estyä osin tai kokonaan.

c. Sähköpostimarkkinoinnin hallinta. Voit halutessasi kieltää sähköpostimarkkinoinnin peruuttamalla sähköpostilistojemme tilauksen näiltä listoilta saapuvien viestien yhteydessä olevan peruutuslinkin kautta. Viesteissä on myös linkkejä, joiden kautta voit muuttaa viestien lähettämistä koskevia asetuksia. Jos olet ostanut meiltä Palvelun tai muuten hankkinut erillisen käyttöoikeuden johonkin Palveluumme, voimme markkinoida vastaavia Palveluitamme ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen myös listojen ulkopuolella. Tällaisen markkinoinnin voit koska tahansa kieltää ottamalla yhteyttä meihin.

d. Kolmansien osapuolien mittauspalveluiden ja mainosten kohdistuspalveluiden hallinta.

– Voit halutessasi kieltäytyä Facebookin mainosten kohdennukseen liittyvien tietojen keräämisestä, käytöstä ja siirtämisestä Facebookin ohjeiden mukaisesti.

– Voit halutessasi kieltäytyä Googlen mainosten kohdennukseen liittyvien tietojen keräämisestä, käytöstä ja siirtämisestä Googlen mainosasetuksia muuttamalla.

– Mittaamme sivustomme käyttöä mm. Google Analyticsin avulla. Google Analyticsin toiminnan voi joissakin tilanteissa kokonaan estää Googlen tarjoamien työkalujen tai kolmansien osapuolien Palveluiden avulla.

– Voit estää kuvapistetunnisteiden avulla tapahtuvan sähköpostilistojemme viestien avaamisen seurannan estämällä sähköpostiohjelmaasi lataamasta viestien ulkoista sisältöä ja kuvia.

Miten tiedoistani huolehditaan?

Pyrimme useita tehokkaita keinoja käyttäen pitämään tietosi turvassa ja käyttää asianmukaisia ja kohtuullisia toimia Palveluidemme tietoturvan varmistamiseksi. Esimerkiksi tarjoamme sinulle salatun ja varmennetun https-yhteyden verkkovalmennus.com-sivustolle, käytämme valvotuissa tiloissa sijaitsevia palvelimia ja rajoitamme pääsyn tietojärjestelmiimme vain Palveluidemme kannalta välttämättömien asioiden hoitamiseen.

Kukaan ei kuitenkaan ole täysin turvassa esimerkiksi hakkereilta. Käyttämällä Palveluitamme ymmärrät, että emme voi täydellisesti suojata tietojasi kaikilta uhilta. Sinun on myös vastattava omien tietojärjestelmiesi tietoturvan asianmukaisesta hoitamisesta. Koska tietoturva on meille tärkeää, huolehdimme tietoturvasta ja ilmoitamme sinulle kaikista tietoomme tulleista Palveluihimme kohdistuneista tietoturvauhista, jotka johtavat tietoturvasi tai yksityisyytesi vaarantumiseen ja kerromme toimista, joihin olemme tapauksen johdosta ryhtyneet.

Mitä muuta minun tulisi ottaa huomioon koskien yksityisyyttäni?

Palvelumme saattavat mahdollistaa sisällön lähettämisen Palveluihin ja näiden sisältöjen julkaisemisen Palveluiden käyttäjille tai täysin julkisesti. Kuten muissakin vastaavissa palveluissa, sinun on otettava huomioon, että olet itse vastuussa itseäsi koskevista tiedoista, joita annat toisille ihmisille lähettämällä Palveluihin sisältöä tai käyttämällä Palveluiden osia, joiden toimintaan kuuluu niiden keräämien tietojen julkisuus. Käyttöehdoissamme on kerrottu käyttöoikeuksista, jotka luovutat meille lähettämällä sisältöä Palveluihimme.

Jos täytät Palveluissamme testejä, kyselyitä tai tutkimuksia tai annat meille palautetta, voidaan näitä tietoja käyttää ja julkaista nimettömänä ja ilman tietoja, joista sinut voidaan tunnistaa. Lupaa nimen käyttämiseen kysytään erikseen.

Kaikkia kolmansien osapuolien palveluita, joita käytämme tai joihin omissa Palveluissamme voi olla linkkejä, koskevat niiden omat tietosuojakäytännöt ja käyttöehdot.

Voiko tämä tietosuojakäytäntö muuttua?

Kehitämme jatkuvasti Palveluitamme ja myös säännökset voivat muuttua. Vastataksemme muuttuviin tilanteisiin voimme muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä ilmoittamalla siitä Palveluissamme, esimerkiksi verkkosivuillamme näkyvällä tai viimeisimpään tunnettuun sähköpostiosoitteeseesi lähetettävällä viestillä. Tietosuojakäytäntöön kannattaa tutustua säännöllisesti ja erityisesti, jos palaat Palveluidemme käyttäjäksi tauon jälkeen.

7 päivän kuluttua muutosta koskevan ilmoituksen lähettämisestä uusi tietosuojakäytäntömme koskee myös sinua, ellet sitä ennen ilmoita ettet voi hyväksyä niitä ja lopeta Palveluidemme käyttöä. Jos et hyväksy uutta tietosuojakäytäntöämme, sinun on lopetettava Palveluidemme käyttö. Ota meihin yhteyttä, jos tietosuojakäytäntömme muutokset vaikuttavat sen hyväksymiseen.

Mihin voin ottaa yhteyttä?

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen (korvaa [at] @-merkillä):

asiakaspalvelu[at]verkkovalmennus.com

Toimipaikkamme osoite on:

Unelmamoottori avoin yhtiö

Laavukatu 3 G 11

15840 LAHTI

Tykkää Facebook-sivustamme: